ScChO og IChO

Citater fra deltagerne:

Lea

Jeg synes at det har været en rigtig fed oplevelse at være med til forløbet med kemiolympiaden 2014. Dette inkluderer ikke kun de fede ture, vi har været på til Sverige og Vietnam, men også selve opløbet. Dette opløb har været præget af mange timer med læsning og opgaveløsning, så man kunne forberede sig bedst muligt til olympiaden. Det har selvfølgeligt været udfordrende - både fagligt, men også tidsmæssigt, når man samtidigt også skal følge sin almindelige skolegang.

Selvom at man påtager sig en ekstra byrde ved at deltage til kemiolympiade, så er det helt klart noget, som man har glæde af senere. Skolens kemiundervisning og kemi-A-eksamen bliver pludseligt meget nem og noget man kan klare i søvne.

På selve olympiaderne (skandinavisk og international kemiolympiade) fik man mulighed for at møde en masse andre unge, der har den samme interesse for kemi, som man selv har. Det har været rigtig fedt at have mulighed for at snakke med disse folk og knytte venskab med dem.

Så hvis man på nogen som helst måde har mulighed for at være med til kemiolympiaden, vil jeg til enhver tid anbefale det!

 

Theodor

For mig var det en enormt fed oplevelse at deltage ved IChO, primært fordi jeg lærte så mange andre mennesker fra hele verden, der havde de samme interresser, som jeg selv havde. Jeg har fået mig nogle venskaber, som jeg stadig er i kontakt med, og jeg har også siden rejst sammen med et par af dem. Derudover lærer man selvfølgelig også meget af at deltage, hvilket er ret brugbart, når man senere kommer på universitetet - det har selvfølgelig også krævet en del arbejde sideløbende med gymnasiet, men det er klart det værd, når det også er sjovt at være med.

--------------------

Anden update:

Success fra Vietnam! Det danske hold fik en sølvmedalje og to bronze (hhv. Kristopher, Theodor og Kelvin). Efter en meget lang medaljeceremoni, fik vi muligheden for at holde endnu en meget kort fest. I morgen går turen hjemad for lærerne samt Lea, mens Kristopher, Theodor og Kelvin tager på eventyr i verden.
Billedet fra venstre: Hanne (mentor), Lea, Kristopher, Helene (mentor), Theodor, Kurt (mentor), Kelvin.

------------------------------

Første update:

Efter nogle spændende dage i Vietnam er konkurrencens faglige program veloverstået for elevernes vedkommende. I aftes var der Reunion party med lærerne på Hotel Daewoo. I løbet af de næste to dage vil prøverne blive rettet og diskuteret imens de studerende bliver underholdt med udflugter til templer og forlystelser.
På mandag bliver resultaterne offentligtgjort - vi glæder os og håber på mange medaljer til Danmark!

Et billede fra middagen (fra venstre: Hanne (mentor), Kristopher, Kurt (Mentor), Kelvin, Theodor, Lea)

Udenfor hotellet havde de stillet op til fest. Tro mod den asiatiske tradition varede festen dog ikke særligt længe.

Fra venstre: (Dung (udt. "tzung", guide), Lea, Kurt (mentor), Helene (mentor))

Vietnameserne kan godt lide at synge for hinanden.

----------------------------

Efter en succesfuld Skandinavisk Kemiolympiade i Stockholm (1 guld, 1 sølv, 2 bronze, billeder kommer senere) er vi nu vel ankommet i Hanoi. Størstedelen af os ankom med svenskerne, mens Kristopher ankommer lidt senere sammen med nordmændene.